POKLONI ZA SLAVU

Pokloni za slavu

Originalni pokloni za slavu su sastavni deo naše ponude poklona. Klasični pokloni za slavu  spakovani na jedan originalan način, u pletene korpe i ukrasne kutije, su naši slavski pokloni. Kao odgovor na večito pitanje, šta kupiti za slavu, pogledajte naše slavske poklon korpe i poklon setove za slavu. Sigurni smo da ćete pronaći prave ideje za poklon za slavu.

Srpska slava

Jedini narod koji ima krsnu slavu su Srbi. Posle Vaskrsa i Božića slava je najvažniji porodični praznik. Proslavljanje krsne slave je tradicionalni običaj. Veruje se da svaka kuća i porodica ima svog svetog zaštitnika. Proslavljajući Svetu Krsnu Slavu, odaje se počast porodičnom svecu.

Najčešće slave kod Srba su: Mitrovdan (8. Novembra), Sveti Nikola (19. Decembra), Arandjelovdan (21. Novembra), Sveti Sava (27. Januara) i Djurdjevdan (6. Maja).

Slava je dogadjaj koji se proslavlja u krugu porodice i bliskih prijatelja. Poziv na slavu je čast koja se ne odbija, a kako običaji nalažu, u goste se ne ide praznih ruku. Obavezno se nosi cveće za domaćicu i poklon za domaćina slave. Tradicionalan poklon za slavu se sastoji od pića, kafe i bombonjere.

Izbor poklona za slavu

Izbor slavskog poklona zavisi od toga kod koga idete na slavu, odnosno u kakvom ste odnosu sa domaćinom slave. Ne nose se svima isti pokloni za slavu. Kada idete na slavu kod roditelja, kuma ili bliske rodbine pokloni moraju da budu bogatiji i kvalitetniji. Poklon kumu za slavu mora da pokaže poštovanje i treba da bude originalan i kvalitetan. Poklon za slavu prijatelju zavisi od stepena prijateljstva, kod bliskih prijatelja potrebno je da pokažete poštovanje, i tu je potreban neki luksuzni poklon za slavu. Slavski poklon kolegi, može da bude samo mali znak pažnje, i tu ne morate da preterujete. Možete kupiti neki manji set za slavu.

Postoji univezalan spisak poklona za slavu, koji ne varira u zavisnosti od toga kod koga ste krenuli na slavlje. Na tom spisku su flaša pića (poput vina ili rakije) za domaćina slave, cveće i kafa za domaćicu, zatim bombonjera ili čokolada ukoliko u kući domaćina ima dece. Pored ovih poklona na slavu se može poneti i čaše, čokanjčići, kalendar sa ikonama, podmetači za čaše, komplet za kafu, suveniri. Najčešći izbor su već pomenuti darovi u vidu vina i kafe, koji pored simbolične svrhe, imaju i praktičnu namenu – domaćin će time počastiti svoje goste.

Originalni pokloni za slavu

Naši kreativni pokloni za slavu, mogu Vam dati ideju za Vaš originalan slavski poklon. Ako želite da stvarno obradujete domaćina, pravim slavskim poklonom, naše luksuzne poklon korpe za slavu su pravi izbor. Sigurni smo da ćete ostaviti jak utisak, i da će se o vašem poklonu, pričati i posle slave. Za poklon kolegi ili prijatelju za slavu, rešenje su slavski poklon setovi ili neka manja korpa za slavu. Ovi pokloni, predstavljaju pravi mali znak pažnje i poštovanja.

Idealan poklon za slavu

Svaki poklon za slavu koji je kupljen od srca i sa puno ljubavi, smatra se idealnim. Treba da poštujete tradiciju, i da poklon bude u skladu sa time koliko su Vam dragi i važni ljudi kod kojih idete na slavu. Predlažemo Vam da dobro pogledate našu ponudu slavskih poklona i sigurni smo da ćete dobiti pravu ideju šta pokloniti za slavu. Birajući neki od ovih poklona, budite sigurni da ste pokazali veliko poštovanje prema domaćinu slave.

Ako se to ipak ne desi, uvek vam na raspolaganju ostaju oni klasični izbori poklona, s kojima, u ostalom, ne možete pogrešiti. Lepo ih upakujte i od srca darujte..

Pošalji poklon za slavu

Ako ste daleko ili zbog trenutne situacije, niste u mogućnosti da dodjete na slavu, možda je pravo rešenje da svojim bliskim prijateljima pošaljete poklon za slavu. Na taj način pokazaćete im da ih niste zaboravili, da ih i dalje volite, poštujete i mislite na njih. U našoj online prodavnici slavskih poklona, možete pronaći svoj idealni poklon za domaćina slave, izvršite online uplatu, pošaljete nam poruku za domaćina i mi ćemo uraditi sve ostalo. Da bi iznenadjenje bilo kompletno, preporučujemo Vam opciju lična dostava poklona.
I za kraj, srećna slava onima koji je slave!

Dostava poklona

Sve proizvode iz kategorije pokloni za slavu, možete kupiti i platiti online ili doći u naš  gift shop da sami, uživo izaberete Vaš idealan slavski poklon. Osim ličnog preuzimanja poklona u našoj  prodavnici poklona  u prilici smo da Vam ponudimo sledeće vrste dostave poklona.
(Ako Vam je važno da se poklon za koji ste se odlučili dostavi odredjenog dana ili u odredjeno vreme, naša preporuka je da OBAVEZNO izaberete opciju lična dostava poklona.)

Lična dostava poklona

U ovoj vrsti dostava slavskog poklona Vi odredjujete datum i vreme isporuke poklona. Dostavu poklona za slavu, vrše naši dostavljači u vreme koje Vi odredite. Neposredno po uručenju poklona dobijate mail o izvršenoj isporuci. Dostava poklona se odnosi samo na uže područje grada Beograda.

Isporuka kurirskim službama:

Ova opcija dostave poklona je klasičnim kurirskim službama. One pokrivaju grad Beograd i celu teritoriju Republike Srbije, ali kod njih na žalost se ne može garantovati dan i vreme isporuke. Dostava preko kurirskih službi se ne vrši vikendom. Kod ovog načina dostave, mi predajemo pošiljku, posle uplate, kurirskim službama i sve informacije o dostavi možete dobiti od kurirske službe uz pomoć broja za praćenje.
KURIRSKE SLUŽBE NE GARANTUJU DAN I VREME ISPORUKE.
Posle predaje pošiljke kurirskoj službi mi više nemamo kontrolu nad istom.